HTML

Marburg Ekszpedíció

A blog hitelesen próbálja bemutatni 2 erasmus ösztöndíjjal Marburgban tanuló fiatal németországi mindennapjait!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2-3 hét után...

2008.11.12. 12:10 DrRaptor

kedves Kis Kalózók!
eltelt egy újabb hét és már benne is vagyunk egy másikban! erre felé valamilyen különös oknál fogva egyre melegebb van, mert míg 2 héttel ezelött 8 fokot mértünk délben, addig most 20 fok van 3 napja!
hol is kezdjem...
sikeresen felvettük az összes (4db) tantárgyat. 
hétfő:
részt vettünk a kicsit sem ünnpélyes megnyitón:
beülünk a az előadóba, megjelenik Gőring prof (egyben dékán) puffogtatja a kis humorbonbonjait, kacag a kedves hallgatóság... bese és jómagam meg egymáson, mert szart sem értettünk  de azért jó móka volt. utána az itteni hök ajánlgatta magát (szokásos feek meg socrates meg elsa meg mittomén) közölték velünk, hogy nagyon jó lesz ám itt nekünk, mert ha mi nem is lennénk azok, azért ők baromi jó fejek lesznek, és hogy ezt bezonyítsák, a holnapi nyitóbuliban is CSAK 600 forint lesz egy sör...
este bevittem a városba fél liter mézes páleszt--> 10 min alatt olyan kotta részeg lett részeg lett az összes auslander, hogy Kiki (görög leányzó) kis filozofálgatás után összehányta egy hangszerbolt kirakatát, Jevgenyíj (aki nem a pampákról jött, hanem oroszból) pedig mindenféle győzelmi dalt óbégatot.
kedd:
az előző esti alkoholtámadás miatt kicsit késve értünk be a karra, este pedig polisch Abend következett, amin természeteses tök pontosan megjelentünk! ismét becsempésztem mr. mézesbarackot a köztudatba, így az este késöbbi részében inkább többen mint kevesebben jöttek össze egymással. számomra csak olyan értelemben volt termékeny az est, hogy majdnem agresszívabb voltam a kelleténél egy svájci sráccal, aki.... hát most már nem tudom... a lényeg, hogy valami baj volt vele!
szerda:
ismét megéltünk egy déltől estig tartó ébrenlétet, majd elindultunk a Schloss-ba... ügye figyeled! a Schlossba... mert Marburgban ott lehet csak kúltúráltan peszgőt vedelni a szaktársakkal.
csütörtök:
(most már csak a lényeget írom)
este jogászparty... hát nem mintha magyarországon a jogászok lennének a legszerényebb emberek, de jogász sznobság ezen a szórakázzóhelyen új értelmet nyert. de tényleg... azon már az első 5 perben túl tettem magamat, hogy a nyakkendő partykellék (olyan mint otthon mondjuk a világítós pálcika a 15 éveseknél és a részegebb 20 éveseknél) a végén már tényleg azt vártam, hogy lássak 1-2 emberkét adásvételi szerződéssel tácolni, vagy ha valakik összeverik egymást, akkor összeüljön egy rögtön ítélő bíróság. besével már azon tanakodtunk, hogy hazafutunk és elhozunk fejenként 2 rúd kolbászt, és azzal táncolunk... csak hogy a magyarságtudat ne csorbuljon.
péntek:
nem emléxem... valamit csináltunk marburgban... gondolom mozgattuk a testünket, meg helyet változtattunk... ettünk egy kicsit, vagy valamivel többet, de kb ennyi!
szombat:
no már most egy olyan dologgal kell kezdenem ami alapjaiban utáltatta meg velem a német nép mentalitását. az erasmuszos szekció Wetzlarba készülődött, és az indulás 11, AZAZ tizenegy órára volt kiírva... de a két hülye, pontatlan, egyben idióta magyar és még néhány olasz CSAK 11 óra 5 perckor jelent meg, így lekéstek a kiberakott buszról. (akkorát azért nem szívtunk mert tök ingyen és gyorsan eljutottunk a városba vonattal is, de ezen kicsit felhúztuk magunkat)
Wetzlar jó volt... ilyen Budapest okt. 23-án hangulat... csak itt nácik meg náci ellenesek kergették egymást. marburgban a kirándulásról úgy számoltam be a többieknek, hogy: "jaa, wetzlar war sehr gut. wír haben auch eine Demonstration gesehen... Nazis gegen Neonazis! es war sehr toll!"--> sokan értelmetlenül néztek.
wetzlarról még annyit, hogy egy teljesen unalmas és jelentéktelen hely, szóval baromira nem értjük, hogy miért vittek minket abba a városba... talán tudták a szervezők, hogy az aznap esi bulin bese (aki egyébként utálja jégert) megiszik fél liter jégert, melynek következtében csak könyörögve lehet rávenni, hogy majd máskor pijama partyzzon a francicákkal!

velünk egyébként minden rendben, tudjuk, hogy veletek is, mert különben kaptunk volna levelet, hogy nem.
üdv és puszi: bé. zé. Wagener und Adam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marburgekszpedicio.blog.hu/api/trackback/id/tr49765037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása